sobota 4. března 2017

Šedesátiminutová tma v Prostějově

V Prostějově po roce zavládne hodinová tma. Proč? Město se totiž znovu připojí k Hodině Země, která nastane v sobotu 25. března. Od půl deváté do půl desáté večer zhasnou světla po celém světě.

Během této doby bude vypnuto i osvětlení prostějovské radnice i Národního domu. „Určitě by prospělo, kdyby se připojili i lidé v Prostějově. Je to to nejmenší, jak můžeme Zemi prospět,“ nechala se slyšet primátorka Prostějova Alena Rašková.
Do akce se v Česku zapojí desítky obcí, ale také mnoho jednotlivců. Účelem je šetření energie a zamyšlení se nad tím, co bychom mohli udělat pro naši planetu, aby se lidem žilo lépe. Podle koordinátorky kampaně Hodina Země Radky Matějíčkové se změna klimatu dotýká nás všech. „K odvrácení těch nejhorších dopadů musíme přispět svým dílem všichni. Alespoň symbolicky to můžeme udělat na šedesát minut, kdy zhasneme byty, domy, památky a kanceláře,“  říká.  Je to malý krůček, ale bohatě stačí, míní pořadatelé mezinárodní akce pod hlavičkou světového fondu ochrany přírody.

Anna Odložilíková, 2. ročník