čtvrtek 27. dubna 2017

Je to proti pravidlům?

Pod pojmem tepláky si většina lidí zřejmě představí nevzhledné vytahané kalhoty s gumou kolem pasu, určené především ke sportu, případně „na doma.“ Zhruba před sto padesáti lety bylo neslýchané, aby si na sebe žena místo sukně či šatů oblékla kalhoty. 

Před padesáti lety zase bylo neetické nosit rifle a stejně tak se dnes řeší problematika tepláků ve společnosti. Je samozřejmé, že ty ušmudlané teplákové kalhoty, ve kterých jsme včera malovali zdi v obýváku, si dnes nevezmeme na sebe mezi lidi. Ovšem v dnešní době, kdy je všeho zboží dostatek, ba dokonce i nad míru, se vyrábí i takové tepláky, které jsou častokráte dražší a elegantnější než leckteré společenské kalhoty. Ne ušmudlané neslušivé tepláky, ale právě ty se třemi proužky po bocích, s fajfkou či se skákající kočkou jsou hitem dnešní doby. 

Pokud je tedy člověk řádně upraven a svým oblékáním nikoho nepohoršuje nebo neporušuje například školní řád či pracovní smlouvu, není zde žádný racionální důvod mu tento pohodlný typ oblečení zakazovat. Obzvláště když velmi mnoho tepláků dnes nelze rozeznat od jakýchkoli jiných všedních kalhot.

Karolina Staniczková