pátek 19. ledna 2018

Napětí stoupá, kdo vyhraje volby 2018?


Prezidentem by se měl bezpochyby stát člověk na úrovni, s určitým vzděláním, zkušenostmi, otevřeností k lidem a průbojností. Měl by reprezentovat naši zemi, milovat svoji práci, být hrdý a důstojný! Za dveřmi je druhé volební kolo, rozhodujeme se mezi současným zkušeným prezidentem Milošem Zemanem, který usiluje o prodloužení svého funkčního období a zcela novým, zajímavým kandidátem Jiřím Drahošem. 

Komu dáte svůj hlas? Ať už se rozhodnete jakkoliv, nezapomínejte, že každý hlas se počítá! Vzpomínám si, jak bylo mnoho lidí spokojených s výsledkem minulých voleb, ale část z nich zažila zklamání. Často jsme ale příliš ovlivněni médii a pravda o všech těch různých skandálech leží někde uprostřed. Můj názor na současného prezidenta je spíše záporný, neboť se již od začátku uvedl jako monotónní nezdvořilý piják. Později se snažil svoji funkci uchopit pevně do rukou a myslím, že se mu pár zajímavých věcí povedlo. Nicméně, prezident by měl být v kondici, působit důvěryhodným dojmem a být otevřenější k lidem i novinářům.

Chápu, že jsou někteří lidé velice znepokojení a ztrácí se v informacích, kterými jsme každý den bombardováni. Buďme ale rádi, že máme možnost přímé volby a využijme ji, abychom se později opět nedivili.


A koho budu volit já? Po osobním setkání s panem Jiřím Drahošem jsem přesvědčená o jeho kvalitách. Měl sympatické vystupování a příjemným hlasem se vyjádřil na jakékoliv téma diskuze. I přesto, že je velmi uznávaný a vysoce postavený ve vědeckém prostředí, nepůsobil arogantně ani konzervativně. Doufám, že se po případném zvolení nezmění jeho chování a povaha, jak k tomu ve státnických funkcích bohužel často bývá. Domnívám se, že by naši zemi dokázal vést správným směrem a budovat dobré vztahy s okolními zeměmi, neboť je to vzdělaný a schopný člověk. Zkusme změnu. (red)