pátek 19. ledna 2018

Volím volbu zcela nového prezidenta

Po pěti letech jsou tu opět prezidentské volby. Z devíti kandidátů stojí nyní už jen dva před lidmi a snaží je se přesvědčit, že právě oni jsou ti praví. Kdo upoutá větší pozornost a nakonec zvítězí, to se brzy uvidí. Volby prezidenta jsou téma, které se právě nejvíce probírá v naší zemi.

Měli jsme na výběr z devíti kandidátů, do druhého kola se dostali stávající prezident Miloš Zeman a bývalý předseda akademie věd Jiří Drahoš. To je známo snad všem, ale týká se to zejména těch, kdo dosáhli plnoletosti.

Protože toto jsou mé první prezidentské volby vůbec, zajímám se o ně mnohem více než dříve. Mým kandidátem byl od prvopočátku Jiří Drahoš, který mě zaujal svým postojem k věcem, které se momentálně ve světě dějí, ať už jde o Euro nebo uprchlíky. Je to příjemný, sympatický muž, který říká věci na rovinu, ale zároveň je schopný říci je kultivovaně a slušně, bez použití vulgarit.

Podle mě výsledky voleb budou velmi těsné, a to i přes to, že Miloš Zeman už není tak schopným prezidentem. Jak jeho zdravotní stav tak i vystupování není nejlepší. Hlavním úkolem prezidenta České republiky je reprezentovat, vyjadřovat se způsobem, za jaký bychom se nemuseli stydět, což je právě Zemanův problém.

I přes to, že bych panu Zemanovi svůj hlas nikdy nedala, ti kteří ano a mají tu možnost jít volit, běžte! Je to to nejlepší, co pro sebe můžete udělat. Jsme svobodná země a můžeme ukázat svůj názor a proč to tedy neudělat? (mk)