pátek 19. ledna 2018

Všichni víme, jak se to nemá dělat

Volba prezidenta je nelehký úděl pro každého z nás. Ještě se nenarodil takový člověk, aby se zalíbil všem. Je pochopitelné, že žádný z kandidátů to nemá lehké, ale my voliči také ne. Lidé od prezidenta očekávají, že ať už v životě zažil cokoliv, vždy se ke svým činům postaví čelem a dokáže si je obhájit.

Žádná suverénní země ve svém čele nechce mít ustrašeného a nerozhodného člověka, a proto by si hlava státu měla stát za svým a dodržovat (nejen) předvolební sliby. Prezident by také měl mít kontakt s občany, měl by být jedním z nich, aby ve své funkci mohl využívat empatie a snažit se uspokojit přání a potřeby obyvatel své země. Měl by také být především k lidem otevřený, upřímně je informovat o důležitých věcech a vždy si zachovat pozitivní přístup a svou dobrou náladou a pozitivním myšlením jít lidem a zejména ostatním politikům příkladem.

Dalším základním kritériem dobrého prezidenta, které nesmíme opomenout, je slušnost a reprezentativní zevnějšek. Nemusí to být žádný super model, ale rozhodně by o svůj vzhled měl dbát tak, aby se za něj lidé nemuseli stydět vždy, když někde vystoupí.

Když shrneme výše zmíněné vlastnosti, které by měl mít dobrý prezident republiky, tak nám z toho vychází, že by to měl být především moudrý a vyrovnaný člověk se smyslem pro vedení lidí, který jim také dokáže naslouchat. Teď je tedy ta správná chvíle položit si otázku, zda-li tento popis odpovídá našemu současnému panu prezidentovi, a nebo je čas na změnu. (stan)