úterý 26. března 2019

Snímek ukazuje sílu každodenních maličkostí

Americký režisér Peter Hutchingson natočil další komedii pro náctileté, tentokrát ale se divákovi mohou objevit v očích nejen slzy smíchu. 

Filmový snímek Then came you vypráví příběh o mladém chlapci, který trpí hypochondrií. Během návštěvy v podpůrné skupině se seznámí s dívkou, která má rakovinu. Každý by v tento moment čekal klasické filmové klišé, kdy se dva nemocní teenageři do sebe zamilují. Opak je však pravdou. Mladá a energická Skye (Maisie Williams) ukazuje svému novému příteli Calvinovi (Asa Butterfield), jak si užít poslední chvíle života. Žije totiž v domnění, že její přítel je také smrtelně nemocný. On jí to nevyvrací a film se stává o něco více napínavější.

Snímek je určen především pro mladší diváky a zdůrazňuje nám běžné maličkosti z každodenního života, kterých bychom si měli začít více vážit.
Ačkoli je film pojat především jako komedie, jeho konec je tragický a končí smrtí hlavní hrdinky. Je vidět, že si scénárista Fergal Rock dal záležet na tom, abychom si ji v průběhu děje oblíbili a její smrt poté zasáhla opravdu každého.

Film byl natočen na konci roku 2018 v USA a v obsazení se objevila také Nina Dobrev, kterou mohou všichni znát ze seriálu Upíří deníky. (lal)

Autor recenze: Lenka Haliřová, 3. TM